How to Shop in Melbourne on A Student Budget

How to Shop in Melbourne on A Student Budget

OK. My clothing preferences is chic, casual, girly, and clean-look. Chic-look is pretty much a modern kind of outfit, an I-dont-care look, and for the most important is oh-it’s-good-on-me look. Clean-look is basically just white, black, or a combination of these two. So, these shopping recommendations below is based on my preferences. It might and might not suit your preferences.

My super chic-casual look 🙂
Read more
Sydney Trip: Where to Go (Part 2)

Sydney Trip: Where to Go (Part 2)

Welcome to my Sydney where-to-go list part two! I added some food we enjoyed and other stuff in the end of the list. Enjoy! 🙂

1. Bondi beach

It pronouns  /ˈbɒnd.aɪ/. Some people still pronouns it /ˈbɒndɪ/. I know it is weird, but it is what it is.

This beach is absolutely beautiful. It is definitely one of Sydney’s tourist attractions besides Opera House. I rate this place 10/10 🙂

Read more
Graduation Ambassador

Graduation Ambassador

It was December graduation.

I was interested in becoming a graduation ambassador because I was not sure if I want this kind of graduation ceremony if I graduated. My scholarship doesn’t include graduation allowance. If I want a graduation ceremony, it will be on my own expense; and it is not cheap. So,  I’m not interested. Therefore, I became a graduation ambassador to feel the vibe, and in case it could change my mind. Besides, there will be a certificate, letter of reference, and coles voucher for ambassadors. I really wanted the last one.

A graduation ambassador is primarily a volunteer, but Monash community division called it ‘ambassador.’ There were few roles that could be chosen by the ambassadors, such as walk-with graduates ambassador, cloakroom ambassador, marquee ambassador, information center ambassador, and floating ambassador. The easiest one is the cloakroom ambassador, and the toughest one is the marquee ambassador, especially in the photography stall. The most fun one is walk-with graduate, especially if you are an extrovert.

I was an information center ambassador on Tuesday in front of Robert Blackwood Hall. My job was to let people know where they should take the gown, where the ceremony held, where they could buy the photography session, etc. The graduation was held in Monash Clayton, but apparently, not everyone is from Clayton Campus. Monash has campuses in Peninsula, Caulfield, Parkville, and other. So that is why some people were not familiar with Clayton campus.

It was okay, but I was pretty bored because I had to answer the same questions over and over again. I was tired too because I had a double shift. I had to stand there for approximately 7 hours. Besides, it was very sunny, and I totally got tanned.

Read more

​Does Your Extrovert/Introvert Personality Affect your L2 Learning?

​Does Your Extrovert/Introvert Personality Affect your L2 Learning?

I really love this week reading material!

We discuss about affective and personality differences whether it will affect second language (L2 learning). I’m always interested in psychology, so when the topic is about character, I couldn’t be more excited!

In this post, the topic that I discuss is from classroom discussion and from Ortega’s book: Understanding Second Language Acquisition (chapter 9), which actually you could download for free at b-ok.xyz. But I would not discuss everything, I will only focus on the extrovert and introvert personality. *I adore that website, anyway, since they always provide a range of materials that I could download for my assignments.

Read more

I Got a Racist Email (2)

I Got a Racist Email (2)

Karena email yang dia tulis tersebut, yang menyatakan bahwa kebanyakan orang Australia terganggu dengan keberadaan wanita muslim yang memakai hijab, tertutama burqa, membuatku berfikir bahwa apakah kebanyakan orang-orang Australia seperti itu. Walau aku juga yakin, yang dia nyatakan itu adalah sebuah hiperbola. Toh, dia juga tidak menyatakan data autentik yang mendukung argumennya itu. Tetapi, ada beberapa orang yang bilang beberapa orang Australia memang rasism, terutama di negara bagian Queensland. Namun, seberapa banyak? Aku pikir, ada baiknya bertanya kepada orang lokal.

Sabtu lalu, aku bertemu dengan temanku di tempat aku mengajar, yang merupakan orang lokal. Dia juga mahasiswa di Monash University, jurusan International Development. Aku cukup akrab dengan dia, dan kami sering bercerita banyak hal. Jadi, aku ceritakan ke dia tentang pengalamanku pahitku itu. (Well, ga pahit-pahit banget sih. B aja).

Read more

Second year! (and how I study in Monash)

Second year! (and how I study in Monash)

Halo! Di sini sudah pukul 11 malam, tapi aku memutuskan untuk ngeblog dulu, karena besok aku bisa bangun agak siangan. Bukan karena apa, tapi di Melbourne subuhnya memang baru pukul 6 pagi dan matahari terbit pukul 7.30. Sedangkan maghrib pukul 17.20-an. Di sini memang sedang musim dingin. Jadi, kalau kamu puasa sekarang, itu cuman kurang dari 12 jam. Enak, kan?

Besok hari pertama kuliah di tahun keduaku dimulai. Ini klise, tapi aku ingin berkata, setahun kayak cepet ya. Kemarin rasanya baru saja orientasi (dan berjanji akan posting banyak hal tentang kuliah di sini tapi kurang tercapai), tetapi sekarang sudah tahun kedua. Semester ini aku ambil mata kuliah Second Language Acquisition dan World Englishes.

Aku pengen cerita sekaligus menjabarkan bagaimana persiapanku menghadapi minggu pertama, belajarnya seperti apa, dan bagaimana sistem pendidikan atau akses di Monash University. Gara-garanya, kemarin banyak teman yang bilang instagram story-ku isinya jalan-jalan mulu. Padahal, bukan berarti aku ngga belajar gaes, tapi masa iya aku upload tiap kali aku lagi belajar, kan ngga enak. Tapi ternyata upload stories jalan-jalan juga salah ya, haha! Oke, akan aku kurangi upload stories ya gaes.


Read more

Culture Shock

Culture Shock

Hari ini pas satu minggu aku berada di Malang, Indonesia. Dalam satu minggu, aku sudah makan nasi padang, bakso, nasi goreng, sate ayam, ceker, dan, soto. Makanan-makanan yang aku idam-idamkan selama ini. Masih banyak lagi makanan yang ingin aku makan sebelum kembali studi ke Australia. Dalam satu minggu, jadual bertemu teman-teman lama, silaturahmi ke saudara, dan family time juga full. Satu minggu berlalu dengan sangat cepat, dan aku sukanya, aku jarang buka media sosial. Walaupun agak-agak bersalah karena aku punya tanggungjawab di organisasi.

Read more